Σπίτι & Κήπος

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη βαφλιέρα για εσάς;

Τι βαφλιέρα να επιλέξω

Η βαφλιέρα είναι μια συσκευή κουζίνας που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν για να φτιάξουν νόστιμα φαγητά πρωινού. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι και μάρκες στην αγορά, οπότε πώς θα καταλάβετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς; Σε αυτό το blog post, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τη κατάλληλη συσκευή για βάφλες για τις ανάγκες σας.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια βαφλιέρα. Το πρώτο πράγμα είναι τι είδους βάφλα θα θέλατε να φτιάξετε. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι βάφλες:

  • αμερικανικού τύπου
  • βελγικού
  • λιέγης

Οι βάφλες αμερικανικού τύπου είναι συνήθως λεπτές και τραγανές, ενώ οι βάφλες βελγικού τύπου είναι πιο χοντρές και έχουν βαθύτερες τσέπες. Οι βάφλες τύπου Λιέγης γίνονται με ζύμη μαγιάς και είναι συνήθως οι πιο γλυκές από τους τρεις τύπους.

Τι βαφλιέρα να πάρω;

Οι βαφλιέρες διατίθενται σε τέσσερα κύρια μεγέθη: 4 ιντσών, 6 ιντσών, 7 ιντσών και 9 ιντσών. Το μέγεθος του σιδήρου που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από το πόσες βάφλες θέλετε να φτιάξετε ταυτόχρονα. Εάν χρειάζεται να φτιάξετε μόνο μία ή δύο βάφλες, μια συσκευή 4 ιντσών ή 6 ιντσών θα είναι αρκετή. Ωστόσο, αν χρειαστεί να φτιάξετε μια μεγαλύτερη παρτίδα βάφλες, θα θέλετε 7 ιντσών ή 9 ιντσών.
Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ποια χαρακτηριστικά θα θέλατε να έχει η βαφλιέρα σας. Ορισμένες διαθέτουν αφαιρούμενες πλάκες που μπορούν να πεταχτούν στο πλυντήριο πιάτων για εύκολο καθάρισμα. Ορισμένες έχουν αντικολλητικές επιφάνειες που εμποδίζουν το κόλλημα και κάνουν τον καθαρισμό παιχνιδάκι. Και μερικές έχουν ακόμη και ενσωματωμένους χρονοδιακόπτες για να τελειοποιήσετε το χρόνο μαγειρέματος. Σκεφτείτε ποιες λειτουργίες θα ήταν πιο χρήσιμες για εσάς πριν κάνετε την αγορά σας.

Η παρασκευή λαχταριστών βαφλών στο σπίτι είναι πιο εύκολη από ποτέ με τη μεγάλη γκάμα που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Είτε προτιμάτε βάφλες αμερικανικού, βελγικού ή λιέγης, υπάρχει μια εκεί έξω που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας. Όταν επιλέγετε ένα σίδερο, λάβετε υπόψη το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά που θα σας βοηθούσαν περισσότερο. Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, η εύρεση της ιδανικότερης δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη!